Musik För Resor – Ett bra val

Erfarenheten av att gå på en resa och speciellt om du reser med bil eller på en husbil kan vara ännu mer otroligt om du väljer rätt musik för rutten. Även om jag tror att adekvat musik är ett stort ämne och varje person känner det annorlunda, jag tar licens för att göra några rekommendationer om musik för resor.

Först av allt måste du veta vart du ska. Låter lite dumt, men många människor bara inte exakt vet kulturen på den plats där de är ute och reser innan de anländer. Vad jag menar är att förmodligen korsar gatorna i Paris i ett högt Death Metal är inte det bästa alternativet för att samordna de känslor som staden sänder. Musik för resor bör alltid passa atmosfären i den plats du är på väg. Om den inte gör det, bara det kommer att skapa en förvirrande känsla och du hittar ett hinder för att få djup insikt i din destination.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du väljer din musik för resor är att veta vilken lokal musik finns på din planerade destination. Det kanske låter konstigt att lyssna på musics som du inte är vana vid, men resandet består inte i att ha samma saker på samma sätt som du har dem hemma. Den består i varierande, att placera dig själv på ett annorlunda och även utmanande situation, att få djupt in i kulturen i ett och samma ställe. Planerar att få åtminstone en CD med lokal musik hjälper dig att engagera sig i denna atmosfär.

I vilket fall som helst, jag försöker inte uppmuntra att endast använda lokal musik för resor, utan i hela världen musik måste sedan lämpligt valda. Om du planerar en resa till en livlig stad med några tecken eller romantik, låt sten eller ens hårdrock följa din resa. Detsamma gäller för långa motorvägs resor genom icke speciellt vackra landskap. Heavy Metal älskare kommer att finna sin väg i denna typ av resor!

Post Comment