Framtidens Music Festival 2016 är på ingång.

Framtiden Music Festival är en flerstegs, rikstäckande turnera musikfestival som hölls i slutet av februari till början av mars varje år i Australien. Det organiseras av Future Entertainment, en Melbourne-baserade, ungdoms fokuserad underhållningsföretag som grundades 1993.

Från sin blygsamma början som en enda dag, 6000 personer evenemanget på Sydneys Randwick Racecourse 2006 har Future Music Festival upplevt en dramatisk ökning av popularitet, ofta drar i ett överskott av 40-50,000 personer per stad.

Däremot har Future Music Festival popularitet också varit en viktig källa till problem för både dess organisatörer och deltagare och i det förflutna festivalen har behäftade med frågor som överbeläggning, otillräcklig ljud och klagomål från grannar. Till exempel, under 2008, lokala tjänstemän i Sydney hotade att minska storleken av händelsen där och flytta sin sluttid till 06:00 som svar på klagomål från invånarna om saker som allmän otukt och kräkningar på privat egendom.

Sedan dess har Future Music Festival ökat polis- och säkerhetsnärvaro och uppmanade sina kunder att vara uppmärksam på sitt beteende, med en strikt policy mot antisocialt beteende, överdriven alkoholkonsumtion och användning och försäljning av illegala droger. Framtiden Music Festival har också flyttat till större lokaler och ökade utgifter för sina produktioner; Under årens lopp har festivalen varit vittne till mer komplexa och utarbeta musikaliska akter som nu ofta åtföljs av levande visuella shower.

Trots sina tidigare problem, fortsätter Future Music Festival för att växa och bli framgångsrika, främst på grund av de ovanligt stark line-ups som dess arrangörer lyckas boka varje år. Även om det började som en festival som förde artister som vädjade främst rave och dansmusik publiken, har festivalen gått vidare för att erbjuda en mer varierad line-up catering till en mer allmän publik.

I år är Future Music Festival inställd på att ta sådana internationella hits som New Order, svenska House Mafia, Fatboy Slim, Aphex Twin, Gym Class Heroes, LCD Soundsystem, Jessie J, Skrillex och Wombats och många fler mindre kända, up-and-coming artister också. För många av dessa konstnärer, kan Future Music Festival vara den enda chansen att se dem live i Australia år. Med över fyrtio konstnärer inställd på att utföra på flera olika stadier, tvingar Future Music Festival ofta tuffa beslut för festivalbesökare som vill se så många handlingar som de kan.

Post Comment