Musikterapi – Bättre hälsa

Om du lyssnar på en klassisk konsert gör att du känner alla varma och fuzzy inuti, kan musikterapi låsa upp hemligheter till livets många mysterier för dig. Likaså om att höra en Abba sång eller ens en ostliknande gamla Marie Osmond inspelning gör du svimma med glädje och glädje och kan ge dig ut på en funk, sedan musikterapi kan vara precis vad du behöver.

Thorsten Krienke – 2014

Musikterapi tros ha sitt ursprung i veteraner sjukhus, hjälpa dem som kom tillbaka härjade från kriget vänja bättre till de ofta traumatiska skador de lidit.

Egentligen är musikterapi inte så dum som det kan verka. Tanken är att musiken används som ett terapeutiskt verktyg för att uppnå mål som inte är verkligen relaterade till musik alls. Parallellerna är uppenbara: tal och sång, promenader och rörelse, rytm och motorik. Som musik är vetenskapligt bevisat att förbättra humör också, är det tänkt att musikterapi kan optimera människors förmåga att interagera och kommunicera på många, många nivåer.

Människor som kan dra nytta av musikterapi är många. De kan vara både vuxna och barn, antingen de som lider av vissa funktionshinder, eller de som har kroniska hälsoproblem. Förespråkarna för denna typ av terapi säger att det fungerar i en mängd olika sätt, och kan förbättra inte bara en persons emotionella välbefinnande, men också hjälpa dem fysiskt, kognitivt, socialt och även på en estetisk nivå.

Post Comment